Opnieuw denken en toepassen

Dan blijkt er wat te gaan, beetje bij beetje, niet vanzelf sprekend, toch er ontstaat iets. Het toepassen weer te durven maar vooral loslaten en toepassen, gevoel en emotie gaan zeker samen. Fantasien bewust ontstaan, welke onbewust tot andere uitvoeringen ontstaan het toch te laten gebeuren wat er ontstaat. Vast houden van een gedachte kost wel zoveel het lot laat je wat anders zien dan toen!

               Oud en Nieuw gaan samen

Met werken sinds deelnemen Zorgatelier Eindhoven

Opnieuw leren maar dan door leren anders te gaan denken en werken, met een andere instelling door rekening met lichaam en geest te houden, gevoel en emotie meer vrijheid geven in een werkstuk. Kortere momenten met meer rust posen korte of langere. Ontdoen van prikkels en vastleggen- en houden van wat er op het doek mag gaan ontstaan, vaak eindigt het dan toch anders als wat ik in gedachte had, dat laatste is een vorm van acceptatie, er komt altijd wel wat uit voor. Het houdt niet op wanneer vele dingen niet meer gaan, dan begint het pas, zoeken naar andere mogelijkheden.

Iets gaan mankeren is voor niemand fijn. Wat het ook is, eenieder ervaart dat op zijn eigen manier. Alles kost me nu enorm veel energie en concentratie, waardoor ik gedwongen ben extra rust te nemen. In het Zorgatelier Eindhoven samen zijn met lotgenoten geeft een zeer goed gevoel, immers, ben ik niet de enige.

Mijn werken van nu zijn vrijer en met veel meer gevoel en emotie gemaakt. Ik pas graag van alles toe met fantasie en maak gebruik van andere materialen, experimenteer ermee.

                                                                

Blader ook eens door mijn werken via Facebook Atelier Rene